Industri


Flamskyddade arbetskläder, fallskydd och arbetsskor till industrin

Skydda dina medarbetares hälsa och säkerhet genom att se till att de har den bästa skyddsutrustningen. Vi erbjuder bland annat flamskyddade arbetskläder som tål hög värme och som är anpassade för den som arbetar i miljöer där det finns starkström, exempelvis inom järnväg. Vi hjälper dig att se till att varje plagg, från underställ till handskar och skor är antiflamskyddade.

Vi erbjuder också arbetsskor för flera olika användningsområden, fallskydd och varselutrustning. För takläggare gäller fallskydd om de jobbar på 1,5 meters höjd och för vägarbetare behövs klass 2- eller klass 3-varselkläder för att synas ordentligt i mörkret.

Rätt utrustning kan göra stor skillnad. När det gäller flamskyddsutrustning är kraven mycket höga och det kräver lång erfarenhet för att få tillverka produkter. Utrustningen går igenom noggranna tester och vi säkerställer att de produkter vi levererar klarar kraven.

Viktigt med utbildning i att använda fallskydd

Kom ihåg att de som använder fallskydd bör få utbildning i hur de ska använda, koppla och prova utrustningen innan de får använda den. De ska även känna till riskerna med att använda utrustningen felaktigt och hur de ska sköta och underhålla den.  

På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa mer:

https://www.av.se/halsa-och-sakerhet/personlig-skyddsutrustning/forebyggande-att-valja-skyddsutrustning/fallskydd/

Vi tvättar era arbetskläder och ser till att rätt person får dem

Vi erbjuder tvätt av arbetskläder som service till företag med många anställda och som inte vill eller har möjlighet att tvätta sina arbetskläder själva. För att säkra en smidig hantering finns det ett chip i varje plagg som visar vem det tillhör. Vi hämtar tvätten hos er en eller två gånger per vecka och lämnar tillbaka era arbetskläder nytvättade och vikta. De som jobbar slänger sina smutsiga kläder tillsammans med alla andras, men kan sedan hämta sina egna nytvättade kläder i sitt fack.

Du betalar bara för den tvätt som blir av

Vi använder alltid lokala tvätterier för att gynna den lokala marknaden, men också för att spara på miljön. Vi tar betalt per tvätt som blir av, vilket innebär att du aldrig betalar något i onödan. En av våra kunder med 150 anställda gjorde en besparing på 300 000 kronor per år genom att byta till oss och därför inte längre behöver betala för ett förutbestämt antal tvättar.

Som arbetsgivare ansvarar du för att dina anställda använder säkra och anpassade arbetskläder. Som en extra trygghet och kostnadsbesparing tar vi hand om tvätten av företags arbetskläder. Detta säkerställer att plaggen tvättas på rätt sätt och att plaggens unika och skyddande egenskaper bevaras efter varje tvätt. Vår tvättservice underlättar också vardagen då vi hämtar tvätten på plats och levererar rena och lagade arbetskläder i retur efter någon dag.

Varje plagg märks med ett unikt chip som garanterar att rätt person får tillbaka rätt plagg efter tvätt. Vår tvättservice innebär oftast även en besparing för företag som tidigare tvättat själva. Vår tvättservice är framtagen för att ni som företag ska spara in tid och pengar och att ni ska kunna fokusera på er kärnverksamhet.